Ens agrada fer xarxa a través dels projectes comunitaris i engegar noves iniciatives que aportin valor a la nostra ciutat i ens permetin crear noves oportunitats laborals. 

Moda Re- Girona

Moda Re- és una botiga de roba de segona mà de Càritas Diocesana de Girona gestionada per la nostra cooperativa. Va obrir les seves portes la primavera del 2021 i està situada al carrer Maluquer Salvador, en ple eix comercial de la ciutat.

El projecte Moda Re- es basa en l’economia circular, que té en compte les persones i el medi ambient. D’una banda, la venda de roba de segona mà allarga la vida útil de la roba de vestir i de l'altra, proporciona feina amb condicions laborals dignes a persones en risc d’exclusió social.

L'establiment s’emmarca dins del Projecte Singular Botigues Responsables per a la Recuperació - Roba@d9, en el que també participen, a més de la cooperativa  Avancem Santa Clara, dues altres entitats com són Formació i Treball i Actua, que han obert botigues a Santa Coloma de Gramanet i El Vendrell, respectivament. El projecte està promogut per la direcció general d’Economia Social de la Generalitat i compta amb el finançament del Ministeri de Treball i Economia Social. A Girona, l’obertura de la botiga també ha rebut el suport econòmic d’Inditex.

Moda Re- Girona:

Carrer de Maluquer Salvador, 14
17002 Gerona

Horari:

 

De dimarts a dissabte de 10 h a 20h

logos_projecte_Modare_sensefons-06

Rasmia

rasmia_imatge-01

Rasmia és un projecte comunitari que va néixer l'any 2019 per identificar i acompanyar grups d'empleades de la llar i les cures en el territori amb l'objectiu de promoure el seu empoderament i autonomia.

Promovem i desenvolupem  estratègies per a la restitució i reparació de drets, focalitzant-ho, tant en els col·lectius d'empleades de la llar i les cures com en aquelles dones que es troben en situació de vulnerabilitat i que viuen les diferents formes de discriminació múltiples i agreujades.

Amb aquest projecte es promou l’accés d’aquest col·lectiu, majoritàriament femení, a diferents recursos, brindant les oportunitats i els serveis necessaris per a una vida digna.

Es treballa en xarxa per a incorporar polítiques de protecció social a les treballadores de la llar i les cures, i d’aquesta manera donar reconeixement al que és una activitat necessària i vital, proveïdora de benestar social per a les persones, establint mecanismes que redistribueixin la càrrega del treball en les empleades de la llar i les cures.

Impulsem mesures que enforteixin el lideratge i incrementin la participació de les dones en els espais de decisió.

Promovem el dret a l'accés al treball remunerat i decent, a través de mecanismes que afavoreixin la igualtat i el reconeixement del treball de les empleades de la llar i les cures.

Contribuim a la inclusió de la perspectiva de gènere en la planificació i gestió territorial.

Secundem i promovem protocols, guies, manuals que constitueixin la base de la norma jurídica en matèria d'igualtat d'oportunitats i drets entre homes, dones en el servei de les cures i treballs de la llar.

 

Subscriu-te al nostre butlletí

* Camp obligatori

Sisplau, selecciona de quina manera podem contactar amb tu des de la Cooperativa Avancem Santa Clara:

Pots donar-te de baixa de la subscripció sempre que vulguis clicant a l'enllaç que trobaràs al capdevall dels nostres emails. Per informació sobre la nostra política de privacitat, sisplau visita el nostre web.

Utilitzem Mailchimp com a plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per subscriure's, reconeixeu que la vostra informació serà transferida a Mailchimp perquè la processi. Obteniu més informació sobre les pràctiques de privadesa de Mailchimp fent clic aquí.