Es tracta d’una nova iniciativa que hem impulsat des de la Cooperativa Avancem Santa Clara, subvencionada per l’Obra Social de la Fundació “la Caixa”, que ja compta amb 17 joves i està previst que en les properes setmanes se n’hi incorporin 13 més.

El projecte Sherpa té com a objectiu promoure la inserció laboral i l’emancipació de joves sense referents adults a Girona. A través de mentors, s’ofereix als joves un itinerari personalitzat que té en compte tant aspectes emocionals, treballant l’autoconeixement, l’autoestima, l’autocontrol, la gestió de conflictes i la seguretat, com aspectes professionals amb una formació contínua per la millora de les competències digitals i idiomàtiques. Els mentors també ofereixen acompanyament en temes jurídics i de salut per aconseguir que els joves puguin emancipar-se i avançar cap a una autonomia completa.

El projecte, a més, disposa del suport d’entitats com el Club Bàsquet Girona, que ha col·laborat perquè els joves gaudeixin de partits i millorin les relacions interpersonals, la comunicació assertiva, el treball en equip, fomentin el treball comunitari i ampliïn la seva xarxa social.

Per tal de seguir creixent i atenent tots els joves que ho necessiten, es busquen mentors i mentores que vulguin formar part del projecte. Amb la finalitat de garantir l’èxit de les mentories, les persones que hi participin han d’acceptar els objectius, límits i criteris tècnics del projecte, mostrar compromís, disponibilitat i motivació.

Els mentors i mentores hauran de fer trobades setmanals d’una hora i mitja amb els joves durant els deu mesos en què es desenvolupi la mentoria i, després de cada trobada setmanal, posaran en comú els avenços aconseguits. L’edat mínima per participar en projecte és de 30 anys i és un requeriment indispensable tenir coneixement i vinculació amb el territori, bona capacitat de comunicació i iniciativa pròpia.

Les persones interessades a formar part del projecte han d’inscriure-se enviant un correu electrònic a avancemsantaclara@gmail.com.